Individuel psykoterapi

Psykoterapi er som at få en sparringspartner til sin personlige udvikling.

Individuel psykoterapi

Psykoterapi er som at få en sparringspartner til sin personlige udvikling. Hvad enten du kæmper med svære følelser og tanker, gennemlever en akut krise, eller blot har en oplevelse af at være gået lidt i stå, kan det være en god prioritering at have sit helt eget rum med en professionel ved sin side.

Min tilgang er præget af mine alsidige uddannelser og kan bedst betegnes som humanistisk eksistentiel. Jeg bruger gerne flere redskaber i løbet af et samtaleterapeutisk forløb. Når vi har sporet os ind på hvad du gerne vil have hjælp til, taler vi om hvordan forløbet kan se ud. 

Sorg og krise

Sorg Når vi mennesker mister forbindelsen til en vi holder af, opstår et naturligt behov for at bearbejde sorgen. Sorgarbejde er forskelligt fra person til person, men det kan være godt at have et særligt rum hos en psykoterapeut hvor de stærke og ofte modsatrettede følelser kan få udtryk. Her kan man få støtte til at forholde sig til sine egne følelser i sorgprocessen uden at være bekymret for at støde andre eller selv blive bedømt.

I sorgarbejde bruger jeg ofte elementer fra naturen, kunsten og ritualernes verden. Det at miste, er en eksistentiel erfaring som inviterer os til at læne os ind i forbundetheden i en fælles erfaringsverden. Vi har alle brug for at føle os forbundet, det være sig til andre mennesker, naturen, den åndelige verden.

Skilsmisse Ved en skilsmisse mister vi den nære forbindelse til hinanden men bevarer ofte kontakten, især hvis der er fælles børn.
Her bliver ens personlige sorgarbejde kompliceret fordi der stadig er kontakt til den man har mistet og det er nødvendigt at samarbejde og vise sig fra sin bedste side for at alle kan komme bedst muligt gennem skilsmissen. Det er ingen let sag at komme helskindet igennem en skilsmisseproces.

Børn og unge kommer ofte i klemme ved skilsmisse fordi det er så svært for forældrene at navigere i deres egen sorgproces samtidig med at være der for deres børn som jo også står midt i deres livs krise. Familiens helhed er brudt og alle har brug for støtte i den situation.


Livsovergange Når vi bevæger os fra en livsfase til en ny oplever vi en udviklingskrise som er helt naturlig og almenmenneskelig. En livsovergang præsenterer os for nye muligheder og nye udfordringer og samtidig er der noget vi skal sige farvel til, noget som slutter, og alt for ofte står vi ganske alene med den proces.
Somme tider er depression og angst forbundet med livsovergange som opleves alt for overvældende.
I terapien kan jeg hjælpe dig med at drage omsorg for dig selv og finde ind til den accept eller forsoning du måske søger. Et terapiforløb kan gøre det mindre ensomt at komme igennem.

Livsovergange er almenmenneskelige erfaringer som for eksempel at blive født, at gå fra barndom til ungdom, at flytte hjemmefra, stifte familie og få børn, blive skilt, blive bonusforælder, når ens børn flytter hjemmefra, når man skal drage omsorg for sine forældre eller mister en forælder, når man går fra arbejdsliv til pension, og igen hvis man for eksempel bliver alene eller mindre førlig i alderdommen.

Unge Jeg har mange års erfaring med at arbejde med unge mennesker fra 14 år og opefter. Jeg begynder altid med at tale med den unge og gå til det som er svært. Jeg er god til hurtigt at stille ind på bølgelængden og afgøre om jeg kan hjælpe det unge menneske jeg sidder overfor.

Jeg arbejder ud fra et systemisk perspektiv og vil derfor begynde med at kigge efter belastninger i systemet omkring den unge. Som i al min terapi er udgangspunktet en dyb respekt for den enkelte unge og dennes syn på verden. Når vi har formuleret problemet, inddrager jeg alle mulige redskaber ud fra hvad den enkelte unge kæmper med.

Jeg kan inddrage psykoedukation, fx omkring grænser og kommunikation, utryghed og angst, den unges rolle i familien, selvværd og negative tanker. Jeg kan også finde på at inddrage tegneterapi eller kropslige øvelser, men kun hvis den unge er indforstået. Jeg bruger også elementer fra narrativ terapi. Jeg har haft gode resultater med unge som var plaget af depression, selvmordstanker, misbrugsadfærd, og stress.

Priser / Praktisk information


PRISER

Individuel terapi
En times individuel terapi koster 950 kr uanset hvilken terapiform du vælger.1,5 times individuel terapi koster 1400 kr.

Session med to eller flere personer
En session med to eller flere koster 1400 kr og varer typisk mellem op til 1,5 time.

Supervision
Individuel Supervision koster 1100 kr plus moms pr 60 min

Der kan betales kontant, med mobile pay 411680 og ved bankoverførsel. Kontakt mig hvis du har brug for en lavere pris.

UDEBLIVELSE OG SENT AFBUD
Det koster ikke noget at melde afbud, hvis bare man husker at gøre det senest kl 16 dagen før. Ved udeblivelse og sent afbud afregnes 100% af honoraret.

TAVSHEDSPLIGT
Jeg har tavshedspligt og terapiens indhold er derfor fortrolig. Tavshedspligten skal sikre at det er trygt for dig som klient at tale frit med mig og vide at jeg ikke fortæller din historie videre til andre.
Der er dog to situationer som er undtaget tavshedspligten.
Den første er min underretningspligt, den træder i kraft hvis jeg hører om nogen under 18 år hvis trivsel er i fare.
Den anden undtagelse træder i kraft, hvis en klient er til fare for sig selv eller andre, så kan jeg søge hjælp til vedkommende.

MEDLEM AF DANSK PSYKOTERAPEUTFORENING
Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening, MPF. Medlemskabet er din garanti for at jeg har en grundig uddannelse indenfor psykoterapi.
Samtidig kan du være sikker på at jeg følger foreningens etiske retningslinier for ordentlige klientrelationer og du har mulighed for at klage over mig, hvis der opstår uenighed som vi ikke kan løse sammen.